PELAGONIJA - PREDA

Одржани три тренинзи наменети за невработените жени Роми од Пелагонискиот регион
Среда, 29 Јануари 2014 10:39

  

Од 21.10. до 26.10. 2013 година, во рамки на проектот “Поддршка за жените Роми за приклучување на пазарот на трудот во Република Македонија” во просториите на: МКЦ “Тризла” – Прилеп (2 дена), НВО “Баирска светлина” – Битола (2 дена) и ресторан “Галакси” – Претор, Општина Ресен (2 дена)  се одржа петтиот  тренинг наменет за невработените жени од Ромска национална припадност од Пелагонискиот регион – “Тренинг за лични и комуникациски вештини”.
 
Повеќе...
 
Трет тренинг наменет за Ромските советници
Среда, 29 Јануари 2014 09:22

 

    20131011_161858 mВо рамките на проектот “Поддршка за жените Роми за приклучување на пазарот на трудот во Република Македонија” од 23.09 до 27.09 2013 година во просториите на ресторан  “Галакси” – Претор, Општина Ресен, се одржа третиот  тренинг наменет за Ромските советници од Пелагонискиот регион  - “Тренинг за законската легислатива за вработување и модалитети на договори за вработување”.
Повеќе...
 
Одржан вториот тренинг за изработка на личен план за развој
Среда, 17 Јули 2013 13:04

Од 08 до 12 јули 2013 година во помошната општинска зграда Тризла – Прилеп, во рамките на проектот “Поддршка на жените Роми во приклучувањето на пазарот на трудот во Република Македонија” беше одржан вториот тренинг за изработка на личен план за развој. Целта на овој тренинг е да се обучат Ромските советници од Пелагонискиот регион во процесот на изработка на личен план за развој, кој што најпрво треба претстави на  Ромските советници, а потоа тие треба да го изработат овој план за секоја невработена жена од таргет групата на проектот – 70 невработени жени од Ромска национална припадност.

Повеќе...
 
О Г Л А С БР. 2 За ангажирање на консултанти/експерти
Петок, 31 Мај 2013 13:43

   

О Г Л А С бр. 2

Фондација РЕГИОНАЛНА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА на ПЕЛАГОНИЈА – ПРЕДА објавува оглас за ангажирање на експерти /  консултанти за потребите на проектот:
“Поддршка на жените Роми за пристапување на пазарот на трудот
во Република Македонија”

Повеќе...
 
Одржан четврт тренинг наменет за Ромските советници од Пелагонискиот регион
Среда, 29 Јануари 2014 10:00

 

    dscn5681Во рамки на проектот “Поддршка за жените Роми за приклучување на пазарот на трудот во Република Македонија” од 07.10. до 11.10. 2013 година во просториите на НВО “Баирска светлина” – Битола, се одржа четвртиот  тренинг наменет за Ромските советници од Пелагонискиот регион - “Тренинг за вмрежување на лицата кои бараат работа, работодавците и АВРМ”.
 
Повеќе...
 
О Г Л А С БР. 3 За ангажирање на консултанти/експерти
Петок, 30 Август 2013 08:30

 

  

О Г Л А С бр. 3

Повеќе...
 
Одржан прв тренинг наменет за Ромските советници
Вторник, 16 Јули 2013 08:44

Во рамки на проектот “Поддршка за жените Роми за приклучување на пазарот на трудот во Република Македонија од 17.06 до 21.06 во просториите на НВО “Баирска Светлина” се одржа првиот тренинг наменет за Ромските советници од Пелагонискиот регион и имаше за цел да ја реализира првата тренинг активност  - Проценка на издивидуалните вештини.
Целта на овој тренинг беше да се изработи реална проценка на вештините на Ромските советници, кои што подоцна треба истото да го направат и со таргет групата на овој проект-70 невработени Ромки од Пелагонискиот регион.

Повеќе...
 
И З В Е С Т У В А Њ Е
Четврток, 30 Мај 2013 13:13

И З В Е С Т У В А Њ Е


Почитувани,

Ве известуваме дека во објавениот Оглас бр.2 на ден 22.04.2013 година, за ангажирање на надворешни консултанти/експерти за реализација на тренинг активностите на проектот               “Поддршка на жените Роми за приклучување на пазарот на трудот во Република Македонија” имплементиран од страна на COSV – Македонија и Фондација РЕГИОНАЛНА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА НА ПЕЛАГОНИЈА – ПРЕДА  , е направена техничка грешка  во објавувањето на тренинзите.

Повеќе...
 


pzdp

izvestai

Програма за развој на Пелагонија

programa_mk

ISO 9001:2000

iso_preda_170

Регионална Развојна Агенција на ПЕЛАГОНИЈА - ПРЕДА е сертифицирана со стандард за менаџмент на квалитет ISO 9001:2000

Партнери

swiss_logo

eu_logo

mlga_logo

usaid_logo_m

You are here  : Почетна
                                                              bitola bitola dolneni bitola krushevo bitola bitolabitola bitola